Un grup de 20 persones afiliades a l’ONCE han visitat aquest dimecres la col·lecció de cotxes històrics de la Seat, a la Zona Franca. A través del tacte i l’olor, han conegut la història de 170 joies i han imaginat o recordat com eren: quina forma tenien i amb quin material van ser fabricats. S’han acostat a models llegendaris com el 600, a cotxes de carreres o bé a prototips de vehicles que mai no s’han venut en sèrie.

El Vicenç Tubau és un de les persones cegues que ha recorregut el museu secret de Seat. Té prop de 60 anys i entrar al recinte, per a ell, ha estat com si posés un peu al passat, quan podia veure-hi. Sempre li ha agradat l’automoció i visitar la col·lecció li ha fet esbossar més d’un somriure. “Molts dels vehicles que he estat tocant formen part de la meva infantesa perquè […] molts membres de la família els tenien. Fins i tot els he recordat per l’olor“, explica.

Vicenç Tubau al museu secret de la Seat.

El Papamòbil, el vehicle més impactant

Entre els cotxes que més els han impactat hi ha el Papamòbil: un Panda que Seat va fabricar en tan sols dues setmanes quan Joan Pau II va visitar Espanya l’any 1982. Van necessitar un cotxe perquè l’oficial no cabia per les portes del Camp Nou i el Santiago Bernabéu, on el papa havia d’accedir. Per al grup, ha estat tota una vivència que no només han experimentat a través del tacte i la olor: han pogut pujar a més d’un cotxe.