Desenes de persones s’han concentrat aquest dissabte 23 d’octubre als Jardins de Ca l’Aranyó, al Poblenou, per denunciar la manca de parcs infantils accessibles i adaptats per a infants amb mobilitat reduïda. És una iniciativa de la Marie Pierre Caire, la mare del Bruno, un nen d’11 anys amb pluridiscapacitat. A través de les xarxes socials ha posat en relleu les dificultats que té el seu fill per poder jugar al parc.

La Marie i el Bruno viuen a la Vila Olímpica i per anar al parc s’han de desplaçar fins a tocar de les Glòries. Aquest n’és només un exemple, però molts més infants com ell no tenen àrees de joc adaptades a prop de casa. Per aquest motiu, les famílies demanen la creació de més parcs inclusius a tota la ciutat.

En el cas de l’Anna, mare de l’Aitor, a través del pressupostos participatius ha aconseguit que Sant Andreu inclogui un parc inclusiu que aviat començaran a dissenyar. L’objectiu és incloure altres elements que puguin fer servir nens amb cadira de rodes, elements sensorials i cognitius i també pictogrames (per exemple, per a nens amb autisme).

La nostra idea és poder reivindicar que els nostres nens tenen dret a jugar i fer-ho amb nens que no tenen diversitat funcional
Anna Mourelo, mare

Només 26 parcs infantils adaptats

Augmentar el nombre de parcs inclusius a Barcelona és una demanda que ve de lluny. Maria Assumpció Vilà, l’ex síndica de greuges de Barcelona, ja va denunciar al mes de setembre que a la ciutat només 26 dels 73 parcs infantils creats en cinc anys són accessibles o inclusius.

Moltes famílies també han denunciat que cal que els parcs que es construeixen siguin accessibles a la canalla amb mobilitat reduïda. Per exemple, Noemí Font, mare d’una nena amb espina bífida i promotora de la primera cursa infantil adaptada, ja va fer arribar la denúncia a l’Ajuntament.