Foto: Vicente Zambrano González

La Sindicatura de Greuges de Barcelona denuncia que dels 84 parcs infantils que s’havien projectat en cinc anys —2015 a 2019—, finalment se n’han fet 73 i únicament 26 són accessibles o inclusius. És arran d’aquestes dades que la síndica, Maria Assumpció Vilà, ha reclamat que hi hagi almenys una àrea de jocs infantils accessibles i inclusius a cada barri per a infants amb discapacitat. Vilà ha arribat a aquesta conclusió després d’haver fet una actuació d’ofici que va començar el 2020 sobre la implementació d’elements accessibles en parcs infantils.

La síndica demana que la renovació i la creació de parcs incorporin l’accessibilitat i que arribin al 100 % el 2030. La demanda de les famílies sobre fer accessibles la majoria dels parcs i col·locar-hi elements de joc per a infants amb problemes de mobilitat fa temps que és una realitat. Mesos enrere es va pronunciar el president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, que va defensar que Barcelona és “una ciutat raonadament accessible”, però que el govern no s’aturaria “fins que no tinguem tots els parcs infantils accessibles”.

Només 10 àrees de jocs de Barcelona estan adaptades i són inclusives

La Sindicatura denuncia que a Barcelona hi ha 856 àrees de jocs infantils. Ara bé, que siguin accessibles per entrar amb cadira de rodes n’hi ha 180, però només n’hi ha 10 que tinguin elements de jocs adaptats i inclusius per als infants amb discapacitat.