vacuna grip tercera dosi covid

Catalunya començarà la campanya de vacunació de la grip el 25 d’octubre i coincidirà amb l’administració de la tercera dosi de la vacuna covid als majors de 70 anys. Enguany es vol aconseguir una cobertura vacunal d’entre el 60 i el 75 % en el cas de les persones grans. Per tirar endavant aquest doble repte de vacunació, Salut ja té preparat un protocol.

On puc posar-me la vacuna de la grip?

Els CAP tindran un paper fonamental en aquesta campanya de vacunació de la grip. Segons el Departament de Salut, seran els sanitaris dels centres d’atenció primària els encarregats d’administrar la vacuna de la grip i la tercera dosi de la vacuna de la covid. Ho faran als ambulatoris o als espais annexos que s’han habilitat a prop d’aquests equipaments durant la pandèmia.

centre atenció primària

Com demanar hora per a la vacuna de la grip?

Si vols demanar hora per a la vacuna de la grip a Catalunya hi ha fins a tres maneres d’aconseguir la cita.

  • En el cas de les persones de risc, seran els centres d’atenció primària els encarregats de programar el dia i l’hora per rebre la punxada de la grip i la de la covid.
  • També puntualitzen que tothom qui ho vulgui pot contactar amb el seu CAP per demanar hora.
  • Finalment, també es pot reservar cita per internet.

Qui s’ha de vacunar contra la grip?

Es preveu que aquest any la grip torni a fer acte de presència. La campanya de vacunació contra aquest virus va especialment adreçada a personal sanitari i sociosanitari i a persones amb risc de presentar formes greus de la malaltia. Aquest és el cas dels majors de 65 anys, menors amb patologies com ara asma, càncer, cardiopaties i malalties al ronyó o immunosuprimits, i les embarassades.

Em puc vacunar de la grip i la covid alhora?

Salut vacunarà els majors de 70 anys de la grip i la tercera dosi de la vacuna de la covid alhora, tal com va aprovar el Consell Interterritorial de Salut. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va assegurar fa uns dies que és “absolutament factible” administrar el mateix dia, però en diferents braços, els vaccins.