L’Ajuntament de Barcelona ja ha posat en marxa la prova pilot del Connectem Trinitat Nova. En diferents sessions repartirà fins a 400 ordinadors a les famílies que pateixen de manera més directa la bretxa digital.

Tot el necessari per reduir les desigualtats

Des del Casal del Barri de Trinitat Nova es reparteixen, no només ordinadors, també la resta de material necessari per assegurar que als usuaris no els falta res. Això inclou, un “router“, una targeta SIM amb connexió per a tot el curs escolar i fins i tot un teclat i un ratolí.

Les famílies, però, també reben formació per poder moure’s amb garanties en el món digital. En aquest sentit se’ls ofereix un seguit de cursos que s’imparteixen al Parc Tecnològic de Nou Barris. També reben el suport i l’orientació de quatre agents TIC que els guiaran en les primeres passes.

Primera sessió informativa del Connectem Barcelona

Des de l’inici de la pandèmia l’accés a molts recursos s’ha fet de manera remota, especialment a través d’internet, tant en l’entorn personal com en el laboral. En aquest sentit, el projecte Connectem Barcelona vol facilitar a les famílies que pateixen més directament la bretxa digital, la connectivitat, els dispositius digitals i la capacitació que han esdevingut indispensables per al desenvolupament normal del nostre dia a dia. L’objectiu, al final, és ajudar-los a fer front a aquesta nova font de desigualtat amb totes les eines possibles.

Els nens, els principals destinataris

Moltes de les famílies que han adquirit els ordinadors ja tenen clar quin ús els donaran. La majoria pensen en els fills que estan en l’edat escolar. A banda dels recursos que utilitzen a l’escola, ara també poden acabar d’enllestir algunes tasques gràcies al nou portàtil.

Però, a banda dels més petits de la casa, els adults tenen clar que el seu futur requerirà ser competents en el món digital. La Iselia, una de les usuàries que ha rebut l’ordinador, ja té al cap que li pot servir per tramitar els papers de la nacionalitat del fill gran. La Rayane ens comenta que està seguint cursos per aprendre a parlar en català. Amb el mòbil no se’n sortia, però amb l’ordinador els podrà completar sense problemes.

La família de la Rayane abans de rebre l’ordinador