Ja és un incondicional del dinar de Nadal que organitza Amics de la Gent Gran. El Cipriano fa tres anys que forma part de la fundació i sempre ve molt ben acompanyat. CIPRIANO GÓMEZ "Este es mi acompañante des de hace tres años y nos unimos bastante bien... de momento no nos hemos peleado." PACO TORRES, voluntari "Cada any és millor i la labor que fa l'entitat està molt bé. Ens fa molta il·lusió venir aquí." Amics de la Gent Gran lluita contra la soledat d'aquest sector de la població i dóna suport a prop de 1.200 persones. Des de l'entitat reconeixen que aquestes festes són dates delicades en què la sensació d'aïllament i nostàlgia augmenta. ALBERT QUILES, director gerent de la fundació Amics de la Gent Gran "Segons les dades hi ha més de 175.000 persones grans que estan soles i aquesta xifra creix i tenim una llista d'espera molt llarga de gent que ens demana ser acompanyada." En total han organitzat 14 dinars per a més de 600 persones a tot Catalunya. Entre els comensals, però, també n'hi ha que s'estrenen avui, com l'Anna Maria. ANNA MARIA COLL "És la primera vegada que vinc. Em sentia sola perquè les meves filles estan casades i viuen fora de Barcelona i no coneixia la fundació i vaig veure que la tenia al costat de casa i està molt bé." A més, durant aquests dies els voluntaris també portaran regals a més d'un miler de persones grans i augmentaran el nombre de trucades i visites. Aquest dinar també ha servit per homenatjar la tasca del Pare Manel, que ha rebut el premi Amics de la Gent Gran.

Un any més s’ha celebrat el tradicional dinar de Nadal que organitza Amics de la Gent Gran. Aquesta vegada han preparat 14 dinars de Nadal arreu de Catalunya, quatre dels quals han tingut lloc a Barcelona. En total hi han participat 600 persones acompanyades dels voluntaris que els van a veure cada setmana.

Des de la fundació expliquen que cada vegada hi ha més gent que necessita els seus serveis i segons dades del Pla estratègic de Serveis Socials de Catalunya 2010-2013, actualment hi ha prop de 175.000 persones grans que viuen soles.  D’aquestes, un 59 % diuen que se senten aïllades. Aquesta sensació augmenta durant l’època de Nadal i per això Amics de la Gent Gran intensifica l’activitat. Durant aquests dies els voluntaris repartiran regals als usuaris de l’entitat i augmentaran les trucades i les visites. A més, han posat en marxa una campanya de donatius i sensibilització per poder seguir amb les accions que desenvolupen. Amics de la Gent Gran lluita contra la soledat i la marginació social de les persones grans i durant el 2015 va donar suport a 1.244 persones gràcies a la tasca desinteressada de 1.468 voluntaris.

Durant el dinar que ha tingut lloc a l’Hotel Alimara de Barcelona, també s’ha atorgat el premi Amics de la Gent Gran al Pare Manel. Amb aquest guardó volen valorar la seva feina a peu de carrer per lluitar contra l’exclusió social , sobretot al districte de Noubarris. Es tracta de la setena edició d’aquest premi, que també ha reconegut altres personatges públics com Montserrat Carulla, Arcadi Oliveres o Moisès Broggi, entre d’altres.