Demà se signaran els estatuts del que serà la nova federació de comerciants de Gràcia. De moment, estarà formada per un total de 12 associacions. Abans, però, ja han fet una primera acció conjunta per la campanya de Nadal. M. DOLORS JUST, Associació d’Artesans de Gràcia “Aquestes bosses amb llumetes dins per penjar dels diferents comerços associats, com també la planta típica de Nadal. Perquè així la gent vegi també una mica cap on ha d’anar. Ajudar-nos els que fem que els carrers estiguin il•luminats, els que fem possible que hi hagi les jornades de comerç al carrer.” Entre tots els comerços graciencs s’han repartit més de 500 bosses de Nadal. Es poden veure als aparadors de diversos carrers, no només a la Vila de Gràcia, també a la travessera de Dalt i Vallcarca, que formen part de la federació. M. ÁNGELES RAMOS, Comerciants de Vallcarca “Somos una asociación pequeñita y al estar unidos con Vila de Gràcia i Gràcia podremos hacer muchas más cosas.” Els comerciants ja fa més d’un any que treballen en la creació d’aquesta federació. L’objectiu és tirar endavant el petit comerç i de proximitat de Gràcia. D’aquesta manera podran fer accions conjuntes per fer-se més visibles. Un exemple n’és l’enllumenat de Nadal. M. ÁNGELES RAMOS, Comerciants de Vallcarca “Que Vallcarca es la primera vez en muchos años que ilumina la calle con luces navideñas, que creo que los vecinos están contentos.”

Una dotzena d’associacions de comerciants de Gràcia estan ultimant la creació d’una federació que els aplegui. Està previst que aquest divendres, 16 de desembre, signin els estatuts per posar-la en marxa, però ja fa uns dies que han començat a funcionar amb una primera acció coincidint amb les festes de Nadal.

Per fer visible el petit comerç i de proximitat en aquesta època de l’any en què augmenten les compres, han repartit més de 500 bosses amb llums de Nadal entre els comerços de la Vila de Gràcia i també de travessera de Dalt i Vallcarca. Cada botiguer l’ha penjat al seu aparador, i s0ha creat així una imatge conjunta de tots els comerços. La M. Dolors Just, de l’Associació d’Artesans de Gràcia i Eix Torrent, que participen en aquesta iniciativa i que entrarà a la nova federació, confia que aquesta campanya aportarà beneficis a tots els comerços. Assegura que la intenció és cridar l’atenció dels clients, i amb l’ajuda de les bosses i llums anar guiant els compradors.

El fet que s’hagin tingut en compte eixos comercials de fora de la Vila ha satisfet les associacions com la de Vallcarca, que sovint tenen més dificultats a l’hora de dinamitzar la seva zona comercial. Per això defensen que aquesta unió serà molt avantatjosa. Tant és així que, després de molts anys, han aconseguit que l’avinguda de Vallcarca torni a tenir enllumenat de Nadal.