Una plaça de somni

Cada dia i fins al 4 de gener la plaça de Catalunya serà el centre neuràlgic del Nadal a la ciutat. Cada matí a les 11, la gran ballarina sortirà de la seva capsa per donar la benvinguda als visitants, que l’any passat van ser 140.000. La gran autòmata presideix el Racó dels Somnis, un espai que vol recollir els somnis de tots els barcelonins, des dels més poètics fins a les propostes més concretes, per exemple en matèria de cultura. Es tracta d’uns somnis que es faran realitat a la Caseta dels Somnis, que a dos graus de temperatura congela aquestes idees i les fa realitat gràcies a una màquina. Tot el procés es pot veure en petits passis de cinc minuts que es fan dins de la caseta.

La Gran Bola de Nadal

Un altre dels espais que, de ben segur, farà volar la imaginació dels assistents és la Gran Bola de Nadal. Sense sabates i amb unes grans ulleres els infants es poden introduir dins de la bola i gaudir d’una gran tempesta de neu.

L’art de carrer

Les diferents companyies de teatre al carrer que estan presents a la plaça de Catalunya animaran constantment amb espectacles de claqué, malabars i acrobàcies i els riures aniran a càrrec del clown Ricky el Professor de Tenis. En un dels escenaris també es podran veure diferents expressions artístiques d’art de carrer de carrer, com ara grafit, skate o hip-hop, que durant l’any es fan a diferents associacions de barri.

Activitats lúdiques

El 17 i 18 de desembre l’esport serà el protagonista de les activitats a la plaça amb bicicletes sense pedals, trials, trikes, bicitren i una exhibició de salts i acrobàcies sobre rodes. El 23 i 24 de desembre es programaran activitats per als més joves, com ara participar en danses urbanes o una instal·lació de grafit sobre caixes de cartró. El 2, 3 i 4 de gener hi haurà una fàbrica de robots i una nau amb aparició de marcià inclosa, es podrà interactuar amb el robot i s’habilitaran també zones de joc.

Els Reis

Del 2 al 4 de gener els patges Estel i Patge Omar, els patges dels Reis Mags, rebran els nens que els vulguin fer arribar les seves cartes. La ballarina de la plaça tancarà la cavalcada dels Reis amb el lema “Ara toca somiar”.