La previsió meteorològica d’aquest dissabte està mercada pel vent de gregal i que bufarà amb cops de fins a 50 o 60 km/h. Aquest fet és especialment rellevant tenint en compte que la situació d’estabilitat atmosfèrica de les darreres jornades ha fet que la qualitat de l’aire a la ciutat arribés a nivells preocupants, especialment pel que fa al nombre de partícules en suspensió (PM10). Aquestes partícules contaminants bàsicament provenen de la combustió dels automòbils i de l’activitat industrial i deixen una capa marronosa just a sobre de la silueta de la ciutat, tal com es veu a la fotografia de dimecres passat, dia 14.

La previsió de vent fa preveure que la qualitat de l’aire a la ciutat serà bona a totes les estacions entre dissabte a la tarda i diumenge, malgrat que l’estació de Gal·la Placídia encara mostra una qualitat “regular” a primera hora de dissabte.


A banda del vent, la pluja caiguda entre divendres i dissabte (i que ha deixat fins a 20 l/m2 a la Zona Franca) també ha facilitat la neteja atmosfèrica barcelonina.