Una manifestació convocada a la rambla del Raval per Tanquem els CIE, Papers per a Tothom, Tras la Manta i el Sindicat de Manters, entre d’altres col·lectius, va acabar anit amb l’ocupació d’una part de la Facultat de Geografia de la Universitat de Barcelona, al barri del Raval. Els manifestants, entre els quals no només hi havia immigrants sense papers sinó també alguns veïns i estudiants que els donen suport, van decidir quedar-s’hi almenys fins avui. La universitat no els ha posat cap problema perquè ho fessin.

De bon matí, alguns ja han marxat cap a casa, però una quarantena de persones han seguit a la facultat fins a primera hora de la tarda, quan han decidit desconvocar la tancada i sumar-se a la marxa del Dia Internacional de les Persones Migrades, que és aquest dissabte. No han precisat si les properes tancades seran en aquest mateix espai universitari, però asseguren que accions com la d’ahir i avui es repetiran i seran cada cop més contundents. Exigeixen que es regularitzi la situació d’immigrants que, tot i no tenir papers, fa molts anys que viu a “Casa nostra, casa vostra” (aquest és el lema de la seva campanya). Es queixen perquè la Llei d’estrangeria actual obliga a tenir un contracte de treball de 40 hores durant tot un any per poder renovar el permís de residència, cosa que és pràcticament impossible en l’actual mercat laboral. També demanen la despenalització del “top-manta” i el tancament dels centres d’internament d’estrangers (CIE).

El secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós, va visitar anit la tancada i es va comprometre a reunir-se ben aviat amb els immigrants sense papers. La veu de Papers per a Tothom, Norma Falconi, diu que els immigrants també estan pel dret a decidir, però que per decidir necessiten tenir papers i els mateixos drets que qualsevol altre ciutadà.