"El que més em va costar va ser el català, però de seguida al col·le, on els profes només em parlaven català..." "Temes de tramitacions amb el metge, la meva pròpia educació... me l'he hagut de manegar jo mateixa." "La gran barrera que impedeix la integració és la barrera lingüística. Això ho hem de superar, perquè si no, no és possible la integració." "Els companys només sabien que venies del nord d'Àfrica o del Marroc. Només sabien coses, però no sabien res de la teva cultura, la teva llengua."

La trobada ha aplegat joves d’origen indi, marroquí, pakistanès, filipí i xinès, entre d’altres, que han migrat del seu país cap a Catalunya en edats diverses. La majoria asseguren que la principal barrera a l’hora d’iniciar una nova vida és la lingüística, ja que se’ls feia impossible comunicar-se i fer-se entendre quan van arribar. Alguns, fins i tot, han reconegut haver estat els interlocutors de tota la seva família en el moment de fer tràmits o d’anar al metge, perquè han pogut aprendre la llengua d’aquí a l’escola.

Segons Gaëlle Patin, responsable de diversitat i interculturalitat de Casa Àsia, és important continuar celebrant el Dia Internacional del Migrant perquè és una manera de normalitzar la seva situació. Afegeix que l’objectiu principal és trencar tòpics de mica en mica i assegura que els joves immigrants són un gran valor, ja que fan de pont entre les famílies i el país d’origen.