Jordi Coronas, d’ERC, i conseller d’Horta-Guinardó els darrers vuit anys,  ha estat escollit nou president del districte de Ciutat Vella amb el vot a favor de tots els consellers presents. Coronas ha aprofitat la seva primera intervenció per reconèixer la importància que té Ciutat Vella en el futur de la ciutat. “Crec que a Ciutat Vella és on tot comença, a Ciutat Vella va començar Barcelona, a Ciutat Vella comencen les coses bones, a Ciutat Vella també comencen els problemes i ens agradaria que a Ciutat Vella també comencin les solucions d’aquests problemes”.

En el discurs, Coronas també ha provocat l’anècdota del plenari en dirigir-se al districte com el d’Horta-Guinardó. “Els demanaré, com a president de districte i també al regidor i a la resta de personal del districte d’Horta Guinardó, és que… és que soc d’Horta-Guinardó, se’m nota? Bé, lapsus terrible, soc del barri de muntanya de Ciutat Vella”. 

Per acabar, el nou president del districte ha manifestat el seu desig que el respecte presideixi el funcionament dels plenaris. “Que discrepem, que defensem amb conviccions els nostres posicionaments diferents, però sobretot, que ens respectem, que siguem capaços d’entendre que no tothom pensa igual que un altre i que sempre, sempre, sempre, posem els veïns i veïnes i l’interès de Ciutat Vella al centre dels nostres debats i de les nostres decisions”.

Avançament de l’horari

En aquest plenari de constitució del consell, també hi ha parlat el regidor del districte, Jordi Rabassa (BComú). Ha anunciat que, en aquest mandat, l’inici dels plenaris i audiències s’avançaran 30 minuts per ajudar la conciliació de la vida laboral i familiar. Per això el plenari d’aquest dimecres s’ha iniciat a les 18.30 h en comptes de les 19 h com es feia en el mandat anterior.

Nou govern de Ciutat Vella

Així ha quedat constituït el Consell Plenari de Ciutat Vella. Durant els propers quatre anys, el districte el governaran sis consellers de Barcelona en Comú i quatre regidors socialistes. L’oposició la formaran els quatre regidors d’ERC, els dos de Ciutadans i l’únic representant de Junts per Catalunya. En aquest mandat han deixat de tenir representació el Partit Popular i la CUP.