El regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya, Max Zañartu, serà el president d’Horta-Guinardó durant els pròxims quatre anys. Ha estat escollit per unanimitat en el consell plenari del districte que s’ha fet aquest dimecres. Veí de Gràcia, Zañartu era el número vuit de la llista d’ERC en les darreres eleccions municipals. Assegura que emprèn el repte de representar institucionalment Horta-Guinardó amb la intenció d’escoltar tothom i de sortir al carrer per conèixer millor el districte.

Zañartu, president per unanimitat

La candidatura de Zañartu ha estat l’única presentada i ha rebut els vots a favor dels 19 consellers de districte de les diferents formacions polítiques. Esquerra és el partit de l’oposició amb més consellers i, de fet, amb cinc representants empata amb els dos partits de govern, Barcelona en Comú i el PSC.

La nova regidora del districte, la socialista Rosa Alarcón, també ha aprofitat la primera sessió del Consell Plenari d’Horta-Guinardó del mandat per dirigir-se a la resta de formacions polítiques i als veïns assistents. S’ha compromès a ser transparent i a intentar trobar consens per tirar endavant els diferents projectes que han de fer créixer el districte en els propers quatre anys.

Graduat en Ciències Polítiques

Max Zañartu és graduat en Ciències Polítiques i en Relacions Laborals per la Universitat Pompeu Fabra i un urbanista especialitzat en mobilitat, transport i logística amb experiència laboral també a l’estranger. És, a més, el secretari del Consell de la Joventut de Barcelona i el president de l’organització europea EFA Youth, que treballa per fomentar la diversitat cultural, lingüística i nacional al continent.