Gemma Sendra, d’Esquerra Republicana, és la nova presidenta del Consell Plenari del districte de Nou Barris. Ha estat escollida aquest dimecres amb 18 vots a favor i una abstenció. En el seu primer discurs, Sendra ha dit que preveu una legislatura “dura però fructífera” davant els reptes que afronta Nou Barris. I s’ha compromès a fer possible un debat constructiu tant entre els partits com amb el teixit veïnal.

“Vull un debat obert, que tothom tingui la paraula. Em diuen que a Nou Barris és on hi ha el plenari més participatiu, més reivindicatiu”, ha dit Sendra. “Tota aquesta energia ciutadana que hi ha en els plenaris de Nou Barris l’hem de canalitzar cap a una sèrie de propostes per crear una agenda que permeti fer canvis”. I ha afegit que “els plenaris no poden ser només un espai de queixa, sinó que n’han de sortir propostes constructives“.

Per la igualtat d’oportunitats

La sessió de constitució del plenari l’ha iniciat la nova regidora, Marga Marí-Klose, qui també s’ha compromès a activar tots els recursos disponibles per garantir la igualtat d’oportunitats, perquè qualsevol infant de Nou Barris pugui “tenir la vida que vol, perquè és de justícia social”, més enllà del “seu sexe, de la seva edat o d’on ha nascut”. En aquest sentit, també ha estès la mà a les entitats i veïns per codissenyar els acords que permetin salvar les desigualtats.

Reivindicació veïnal

Veïns i entitats han omplert la sala d’actes, tot i que no hi han pogut intervenir en no haver-hi previst cap torn de paraula. Aquest fet ha propiciat algunes queixes. Les entitats de la Zona Nord de Nou Barris han demanat poder llegir un manifest que reclama mesures comunitàries i socials per millorar la seguretat als barris de Ciutat Meridiana, Torre Baró, Can Cuiàs i Vallbona. Finalment, una representant ho ha pogut fer, tot i que un cop acabada la sessió.