La regidora d’ERC Montserrat Benedí repeteix com a presidenta del Consell Plenari de Sant Andreu després de la sessió de constitució del Consell de Districte que s’ha celebrat aquest dimecres. Benedí ja va ser la presidenta d’aquest òrgan municipal durant la legislatura passada. Anteriorment, durant dos mandats, la representant republicana havia estat consellera del districte.

Durant l’acte, celebrat a la Sala Andreu Cortines, de la seu del districte, Benedí ha estat escollida per unanimitat. En el seu primer discurs, ha volgut destacar la tasca “imprescindible” dels consellers del districte: “Són els grans oblidats i són les oïdes i ulls dels veïns i veïnes perquè ens fan arribar els seus neguits”. També ha afegit que procurarà que hi hagi debats “rics i respectuosos” com en el darrer mandat.

Comuns i socialistes, majoria absoluta

El Consell de Districte de Sant Andreu també ha quedat constituït. El govern dels comuns i els socialistes té majoria absoluta al districte amb 11 dels 19 consellers: cinc són del PSC i sis, de BComú.

De la resta de consellers, cinc pertanyen a ERC, que incrementen en dos respecte al mandat anterior; un, a Junts per Catalunya, que ha perdut tres consellers; un, a Ciutadans; i l’altre, a BCN Canvi. No hi ha representants ni del PP ni de la CUP Capgirem Barcelona, que sí que hi eren presents en la legislatura passada amb un conseller cadascun.

Lucía Martín, regidora de Sant Andreu

La regidora del districte de Sant Andreu és Lucía Martín, de BComú. És enginyera química i té estudis de doctorat en ciències ambientals. El 2009 va formar part del grup impulsor de la PAH i ha estat diputada per Barcelona en la coalició En Comú Podem en les eleccions al Congrés del 2015 i el 2016. Martín també està al capdavant d’Habitatge i Rehabilitació.