portesta famílies Escola Miralletes Consorci

Protesta a les portes del Consorci d’Educació d’una vintena de famílies de l’Escola Miralletes, al Camp de l’Arpa, per denunciar que el gruix dels alumnes de sisè no han obtingut plaça a cap dels dos instituts adscrits i hauran de matricular-se a centres de secundària llunyans al domicili. Dels 22 alumnes de sisè, només nou han obtingut plaça a l‘Institut Moisès Broggi i el Caterina Albert, els centres de referència. La resta, han estat assignats d’ofici a instituts llunyans i no escollits per les famílies.

Aquest grup de famílies ha fet sentir el seu malestar a les portes del Consorci d’Educació aquest divendres al migdia, on han registrat una queixa formal, acompanyats de famílies de l’Escola Dovella. La presidenta de l’AFA de l’Escola Miralletes, Muntsa Casacuberta, ha lamentat la dispersió de l’alumnat a instituts de tota la ciutat. Concretament, critica que més de la meitat de la classe, 10 alumnes no hagin entrat a aquests centres adscrits i “acabin a instituts on no volen anar i no saben ni on són”.

Crítiques a les assignacions a escoles concertades

L’Escola Miralletes és un centre d’alta complexitat amb molt alumnat vulnerable que, dins el pla de xoc contra la segregació, ha estat redistribuït a altres centres públics i concertats. “Hi ha famílies musulmanes que s’han derivat a escoles catòliques”, lamenten des de l’AFA, que també critica que s’hagi assignat d’ofici places a escoles concertades de famílies que només havien demanat plaça a centres públics.

El decret d’admissions o pla de xoc contra la segregació busca redistribuir l’alumnat vulnerable en tots els centres, també als concertats, on és l’administració qui assumeix les quotes escolars. Un decret que ha rebut crítiques per part de l’aFFaC que considera que serveix per finançar aquests centres.