vacuna covid-19 janssen johnson

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) recomana evitar la vacunació amb determinats lots de Janssen pel risc de contaminació del seu principi actiu. El regulador comunitari ha emès aquesta advertència, després de saber que un dels lots de la vacuna, fabricat a Maryland (EUA), es va veure afectat pel creuament amb materials químics emprats per l’elaboració d’un altre medicament que es produïa a la mateixa planta.

El lot contaminat no s’ha distribuït a cap dels països de la Unió Europea, segons l’EMA, però, no obstant això, “per precaució i per salvaguardar la qualitat de les vacunes“, l’organisme aconsella descartar tots els lots que continguin el principi actiu fabricat durant el mateix període que el conjunt afectat.

Així mateix, l’Agència Europea de Medicaments indica que està pendent de la investigació iniciada per les autoritats competents dels Estats Units d’Amèrica sobre la planta de fabricació d’aquestes vacunes de Johnson&Johnson. En el seu comunicat, el regulador europeu assegura que continua treballant amb la resta d’actors internacionals per assegurar que les vacunes que arribin a la UE compleixin amb els “màxims estàndards de qualitat“.