La paralització de bona part de l’economia pels efectes del coronavirus està castigant bona part de la societat i una mostra evident és el notable increment de les llistes de l’atur que s’ha conegut aquest dijous. Però una part d’alguns col·lectius, com el del poble gitano, no cotitzen habitualment a la Seguretat Social i ara no ingressen diners. Ricardo Valentí, president de l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia, ha explicat en una entrevista a betevé que hi ha moltes famílies que ho estan passant molt malalment i depenen de la solidaritat dels veïns i entitats per poder dur un plat a taula.

Entitats i veïns reparteixen aliments i medicaments

Segons Valentí, entre un 70 i un 80 % dels gitanos de la ciutat treballen en la venda ambulant, en mercats, fent compravenda de peces d’automoció o de ferralla. Des que va esclatar la pandèmia no guanyen diners i tenen dificultats per accedir als aliments i la medicació. Per aquesta raó, l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia s’ha organitzat per donar cobertura a aquests nuclis familiars amb menys recursos. Des del decret de l’estat d’alarma s’han ofert a l’Ajuntament per repartir els productes de primera necessitat per les cases que ho requereixin.

En paral·lel, en els dos darrers dies ja han donat menjar i medicaments a més d’una vintena de famílies gràcies, sobretot, a l’ajuda del Rebost Solidari de Gràcia, que els ha proporcionat els productes. L’entitat també fa una crida perquè tots els que hi vulguin col·laborar es posin en contacte amb l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia per via telefònica, correu electrònic o les xarxes socials.
Comparteix a: