La Policia Nacional ha detingut cinc persones, quatre a Palma i una a Barcelona, per cometre presumptes delictes d’estafa i blanqueig de capital. Se’ls acusa d’haver defraudat fins a 500.000 euros en bitcoins, un tipus de criptomoneda, dels quals s’han pogut intervenir 250.000.

Els agents també han intervingut una gran quantitat de material electrònic i informàtic que els detinguts havien adquirit amb els diners que, presumptament, havien guanyat de manera fraudulenta. Segons ha informat el Ministeri de l’Interior, el grup criminal adquiria i venia productes electrònics a través de diferents plataformes de compravenda a un preu inferior al del mercat, i l’estafa es consumava quan feien la devolució.

La Policia Nacional va fer uns quants escorcolls, un a Barcelona i dos a Mallorca, on va trobar el material electrònic i informàtic comprat amb diners fraudulents. També ha intervingut múltiples comptes en línia que els arrestats tenien a plataformes de pagament, amb un valor de 20.000 euros, un vehicle finançat amb els diners que havien guanyat, i dotze comptes bancaris de diferents entitats que tenien 39 targetes associades.