El seguiment de la vaga feminista del 8-M ha estat majoritari a les universitats catalanes. Segons ha informat el Departament de Treball amb dades fins a les 16 h, el 72,44 % de treballadors i estudiants l’ha secundada.

A la Universitat de Barcelona, el seguiment s’ha situat entre el 60 i el 100 %, en funció de cada facultat. Ha estat total a les de Dret, Educació, Filosofia i Geografia i Història. També hi ha hagut un seguiment majoritari a la Universitat Autònoma de Barcelona, on no hi ha hagut classes a bona part de les facultats. La Universitat Pompeu Fabra ha paralitzat l’activitat acadèmica fins a les 11 h al Campus de la Ciutadella.

A l’ensenyament no universitari el seguiment ha estat menor: d’un 11,87 % als centres públics, un 10,38 % als concertats i un 7,82 % als privats.

En l’àmbit de la salut, segons Treball, el seguiment de la vaga ha estat baix. S’hi han adherit el 3,75 % dels treballadors dels centres públics i concertats.

Pel que fa al transport públic, al metro un 18,5 % dels treballadors han fet vaga. Això ha fet que s’hagin posat en circulació més combois dels previstos al serveis mínimsAls autobusos només el 3,23 % de la plantilla s’ha aturat aquest divendres; als Ferrocarrils de la Generalitat, un 9,07 %, i a Renfe, un 7,69 %.

Segons el Servei Català de Trànsit, a diferència d’altres vagues, aquesta vegada no s’ha notat un descens significatiu del trànsit a l’àrea metropolitana.