Registre patinets elèctrics

L’Ajuntament està treballant en l’elaboració d’un registre de patinets elèctrics i bicicletes particulars. Segons ha pogut saber betevé en el marc del Pacte per la Mobilitat, serà una espècie de matriculació voluntària per a vehicles de mobilitat personal. L’Ajuntament ho farà a través de la plataforma Biciregistro.

Fonts municipals han assegurat que podria entrar en vigor els propers mesos i que un dels objectius serà posar les coses més fàcils als propietaris en cas de pèrdua o robatori del patinet o la bicicleta. Els propietaris que s’adhereixin al registre rebran un adhesiu, que hauran d’enganxar al vehicle amb un número d’identificació. A continuació hi ha una mostra del disseny dels adhesius.

Registre patinets elèctrics etiqueta

Obligatori per a les empreses de lloguer

Aquest registre el supervisarà l’empresa pública B:SM i serà paral·lel al registre obligatori que ja han de fer les empreses de lloguer de patinets. Aquesta va ser una de les mesures incloses a la normativa de patinets i ginys de mobilitat personal, estrenada el juliol del 2017. La manca d’inscripció al registre va ser una de les raons principals de les multes i immobilitzacions que va fer l’any passat la Guàrdia Urbana entre el sector dels bicitaxis.