[vc_row][vc_column][vc_btn title=”EN DIRECTE: Vaga del 8 de març a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/vaga-8-marc-2019-manifestacio-feminista-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Més de 13.000 persones, sobretot estudiants de secundària i ensenyament superior, han sortit al carrer per participar en la multitudinària marxa que ha recorregut el centre. S’han mobilitzat contra el masclisme i per reivindicar la igualtat entre homes i dones en una protesta a la plaça de la Universitat que ha aplegat centenars de persones.

manifestació estudiants dia dona 8 març

La marxa ha anat avançant pel carrer de Pelai i ha baixat per la via Laietana fins a arribar a la plaça de Sant Jaume amb el lema “Contra la violència masclista, la justícia patriarcal i franquista i l’opressió capitalista”.

Aules universitàries buides

Pintada vaga feminista a la UB

L’aturada ha tingut un seguiment molt elevat en centre educatius com la Universitat de Barcelona: en facultats com Dret, Educació, Filosofia i Geografia i Història ha estat del 100 %. S’han registrat incidents als edificis de Física i Química i al campus del Raval, on s’han fet pintades.