Bona part dels grups municipals han fet servir les xarxes socials per deixar constància de les seves reivindicacions o les seves opinions respecte la vaga feminista del 8-M. L’alcaldessa Ada Colau ha penjat una imatge rodejada de dones a l’interior del metro mentre es dirigia cap a la manifestació multitudinària de la tarda.

Per la seva banda, el candidat del PDeCAT a l’alcaldia, Joaquím Forn, ha piulat una fotografia de les seva dona i les seves dues filles i amb un missatge en què reclama que es lluiti contra les desigualtats i la discriminació.

 

El líder del PSC a l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha compartit diverses fotos de la manifestació on hi apareixen també diversos líders socialistes com Meritxell Batet, Núria Marín i Miquel Iceta. Collboni ha demanat que les ciutats liderin la lluita per la igualtat.

D’altra banda, l’alcaldable d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ha reivindicat que Barcelona és dona i ha esgrimit que cal assumir responsabilitats aplicant polítiques transformadores.

Una altre actor de la política municipal que avui s’ha pronunciat a Twitter és el president del grup municipal del Partit Popular, Alberto Fernández-Diaz. El popular ha criticat a Colau perquè ha fet vaga mentre Barcelona encara té pendents problemes per resoldre.

Una altre testimoni de les protestes de la vaga del 8-M ha estat el de la candidata de la CUP, Anna Saliente, que ha participat d’un piquet informatiu en un supermercat d’Horta-Guinardó. Segons Saliente, els Mossos d’Esquadra l’han retinguda, juntament amb quatre noies més, a l’interior del comerç durant tres quarts d’hora.

I per últim, Manuel Valls ha proclamat que és feminista i que cal fer de Barcelona una ciutat feminista.