Pas endavant perquè l’Escola Sant Felip Neri (al barri Gòtic) passi a ser pública a partir del curs 2022-2023. Aquest dimarts, el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha fet seva la reclamació de les desenes de famílies del centre: “Sant Felip Neri ha de ser públic”. A més, el regidor ha advertit que aquest canvi de titularitat suposaria una peça clau per “veïnificar” el Gòtic.

De fet, el cert és que ara mateix al Gòtic no hi ha cap institut públic (Sant Felip Neri és l’única oferta d’ESO al barri) i, per acabar de reblar el clau, no hi ha ni una plaça de batxillerat, ni pública ni privada. Per això, Jordi Rabassa ha insistit: “De la mateixa manera que hi volem habitatge públic, també hi volem un institut públic“.

El Consorci, optimista de cara a setembre

Segons han confirmat a betevé fonts del Consorci d’Educació, les negociacions amb la propietat de l’escola (la Fundació Torras i Bages) poden donar fruits de cara al setembre del 2022 i, per tant, el centre podria ser públic ja el curs vinent. Abans, però, cal acabar de llimar alguns detalls entre el Consorci i la fundació per desllorigar el canvi de titularitat.

En aquest sentit, el regidor de Ciutat Vella ha instat la Fundació Torras i Bages a “avenir-se a les condicions que posa el Consorci” i s’ha mostrat confiat que “arribarem a bon port al més aviat possible”.

Objectiu: ampliar l’oferta pública

La fórmula de convertir un centre educatiu privat o concertat en públic no és nova, sinó que ja va començar en el mandat municipal anterior: la primera escola en fer el canvi va ser l’antiga Escola Sant Vicenç de Paül, convertida en Institut Escola Arts (a Hostafrancs). L’Ajuntament i el Consorci d’Educació van idear aquesta recepta per dues raons principals. La primera, que no hi ha prou espai a la ciutat per construir escoles o instituts nous, i la segona, que cada vegada hi ha més demanda d’escola pública a Barcelona.

L’Escola Labouré també passarà a ser pública al setembre del 2022