(Agències) L’Ajuntament de Barcelona ha atès més de 10.000 ucraïnesos des de l’inici de la invasió de Rússia a Ucraïna al febrer, segons ha explicat aquest dimarts la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laura Pérez, a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports. Pérez també ha destacat l’actuació del consistori en relació amb les pernoctacions, que han superat les 5.000: “L’Ajuntament ha creat un dispositiu específic perquè no volem que ningú dormi a la Fira si es pot evitar”.

La capital catalana ha escolaritzat, fins ara, 455 alumnes i “tots tenen accés a menjador gratuït”, segons ha detallat la titular de Drets Socials de l’Ajuntament, que no ha acceptat un prec del Grup Municipal de Ciutadans sobre un pla de suport a refugiats ucraïnesos perquè, assegura, ja s’està complint amb les mesures.

L’Ajuntament amplia les places del programa A l’estiu, Barcelona t’acull, per a joves ucraïnesos

La iniciativa doblarà enguany les places disponibles, de 140 a 240, per poder obrir el servei a més joves ucraïnesos recentment arribats a la ciutat. Es farà una campanya específica per atreure joves de la franja d’edat entre els 14 i els 19 anys que han arribat d’Ucraïna a Barcelona els últims mesos, amb l’objectiu que participin en activitats lúdiques diferents que els permetin conèixer els seus barris i tota la ciutat, els espais per relacionar-se amb altres joves, els transports públics i la manera de moure’s, així com els serveis al seu abast.