Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones acusades d’un delicte de lesions per un presumpte atac a un noi a l’estació de metro d’Urquinaona que ha tingut lloc aquest dissabte a les 6 h del matí.

La víctima ha denunciat que es tracta d’una agressió de caràcter homòfob. A través de les xarxes socials ha explicat que, quan ha entrat al vagó, un grup de quatre joves li han fet la guitza i ha decidit canviar-se de lloc. Tot i això, explica, l’assetjament ha continuat. Segons relata, un dels suposats agressors l’ha seguit i, quan ell li ha preguntat què passava, li ha contestat que li digués “d’home a home”, i ha afegit: “Clar, és que tu no ets un home, ets un ‘maricón'”.

El jove ferit explica que ha demanat ajuda a través dels intèrfons del vagó però que no li han solucionat i, davant d’això, ha decidit baixar del metro. Segons el noi, els joves l’han fet caure a terra i li han donat puntades de peu quan sortia de l’estació. Tot i que al començament assegura que s’ha defensat, finalment no ho ha aconseguit i s’ha encongit a terra fins que han arribat els vigilants de seguretat, que “han retingut els presumptes autors i els han lliurat als Mossos d’Esquadra”, segons ha informat TMB.

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) s’ha desplaçat fins al lloc dels fets i ha atès la víctima, que estava ferida amb un tall sota l’ull, segons han confirmat els Mossos d’Esquadra, que també s’hi han traslladat després de rebre l’alerta del SEM. La víctima ha rebut l’alta “in situ”.

L’Ajuntament condemna l’atac i anuncia que l’estudiarà

L’alcaldessa, Ada Colau, ha condemnat l’agressió i ha mostrat el seu “rebuig a aquest atac homòfob”. Colau, a més, assegura que no es pot “permetre ni normalitzar” que això passi a Barcelona i ha conclòs que lluitaran “tant per evitar-les com perquè no quedin impunes”.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha assegurat que el govern municipal està fent “seguiment del cas”, juntament amb l’Observatori contra l’Homofòbia perquè “l’agressió no quedi impune”.

Pisarello, a més, reconeix que la LGBTIfòbia no té “cabuda” a l’Eixample, districte “reconegut per la seva diversitat i convivència”. El primer tinent d’alcalde ha conclòs que no permetran “cap pas enrere”.

Rebrot d’agressions contra el col·lectiu LGTBI a Barcelona

El president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, ha condemnat els fets, que considera “realment preocupants”. En aquest sentit, assegura que l’entitat ha activat els protocols habituals: s’ha ofert atenció psicològica a la víctima i s’ha notificat l’atac a l’Ajuntament.

D’altra banda, Rodríguez destaca que hi ha hagut un “rebrot de les agressions contra el col·lectiu LGTBI a la ciutat”. A més, assegura que el perfil de l’agressor és el mateix: nois adolescents.