L’incendi de cinc línies de baixa tensió ha deixat 24 hores sense llum 260 clients de la Vila de Gràcia. L’avaria ha afectat la zona dels carrers de la Providència, l’Escorial i el Torrent de les Flors, on hi ha més abonats afectats. Endesa ha explicat a betevé que es desconeixen les causes de l’incendi, i que hi han treballat diverses brigades d’operaris per resoldre-ho. S’han fet prospeccions per localitzar el tram de cable cremat i, un cop detectat, s’ha procedit a substituir-lo per un de nou.

Els comerciants de la zona denuncien que la situació els ha ocasionat pèrdues econòmiques. Alguns no han pogut obrir, i els qui ho han fet han treballat a mig gas. A la Clinica Veterinària Providència, per exemple, han hagut de cancel·lar les visites que tenien programades i les vacunes de la nevera se’ls han fet malbé. Un altre dels establiments perjudicats és la Farmàcia Tomás Gustín, on han hagut de recórrer a un generador de gasolina. En el seu cas, han pogut fer funcionar les neveres i la caixa enregistradora, però no els llums ni la calefacció

Tres avaries en menys de dos mesos

La d’aquest divendres és la tercera avaria elèctrica en menys de dos mesos a la Vila de Gràcia. Tot i això, Endesa desvincula els tres fets i afirma que es tracta d’una coincidència en el temps i l’espai. En espera que es confirmi les causes de la fallada que ha afectat els entorns de la plaça Rovira i Trias, argumenten que les dues primers es van produir per causes diferents.

Fa poc més de dues setmanes, el dia de Sant Esteve, l’afectació va ser als entorns de a la plaça del Raspall. La companyia l’atribueix a una peça del centre de transformació, que s’havia fet malbé. 728 clients es van quedar sense llum, 300 dels quals durant més de 24 hores, en plenes festes de Nadal.

Unes setmanes abans, a mitjans de novembre, es va cremar el transformador de la plaça de Trilla amb Gran de Gràcia i va deixar sense llum 500 clients. Va ser després d’un episodi de pluges. Fins a set línies elèctriques van quedar afectades i diversos establiment van haver d’encendre espelmes per poder atendre els clients.