intercanvi cromos sant antoni

Sempre ha existit la febre per l’intercanvi de cromos a tocar del Mercat de Sant Antoni, un fet que massifica els entorns i dificulta la mobilitat dels veïns, ja que els envaeixen tota la vorera del carrer de Tamarit a tocar amb el de Comte d’Urgell. Aquest diumenge, coincidint amb la diada de Sant Jordi a Barcelona, agents cívics de l’Ajuntament de Barcelona estan treballant en aquest punt per apartar els aficionats als cromos del mig de la vorera i enviar-los als costats per garantir la circulació dels vianants i, sobretot, l’accés a la floristeria Únic en un dia tan important com ho és aquest 23 d’abril.

Fonts municipals han explicat a betevé que s’han pres diverses mesures per garantir que la floristeria pugui obrir amb normalitat i muntar la parada “sense entrebancs”. Una d’aquestes mesures és l’activació d’aquest dispositiu amb dos agents cívics. L’objectiu, segons l’Ajuntament, és fer compatible l’activitat del negoci (que es troba al carrer del Comte d’Urgell) amb l’intercanvi de cromos, una activitat popular i ben arrelada a la zona.

Garantit l’accés a la floristeria Únic

La massificació per aquesta pràctica massifica des de fa anys la zona, fins al punt que molts negocis denunciaven dificultats perquè els clients puguin entrar dins de les seves instal·lacions, com la fruiteria Tawhid. La floristeria Únic no obre els diumenges, però temia que aquest Sant Jordi tingués dificultats per funcionar amb normalitat. Finalment, han pogut instal·lar la parada sense problemes i l’accés al negoci està completament garantit.

Per tant, el dispositiu d’agents cívics desplegat en aquesta zona desapareixerà a partir d’aquest dilluns, ja que “és una mesura només per Sant Jordi“.

intercanvi cromos sant antoni

El veïnat demana canvis per millorar-hi la mobilitat

La mesura reduirà les dificultats dels veïns per moure’s per la zona per un dia, però no permanentment, tal com demana l’organització comercial Som Sant Antoni. De moment, no prospera la proposta veïnal de traslladar els intercanvis de cromos a la ronda de Sant Antoni.

Què vols saber del Sant Jordi 2023?