Cada diumenge centenars d’aficionats es reuneixen al carrer del Comte d’Urgell amb el carrer de Tamarit, a la cantonada del Mercat de Sant Antoni, per intercanviar cromos. Aquesta situació provoca que l’últim dia de la setmana la zona del mercat quedi col·lapsada per la massificació important de gent.

La portaveu dels comerciants Som Sant Antoni, Lídia Núñez, assegura que aquesta situació dificulta la mobilitat dels veïns, alhora que pot comportar problemes de seguretat. És per això que han demanat al districte i a la Guàrdia Urbana “que traslladin aquesta massificació a la ronda de Sant Antoni“, assegura Núñez.

En la mateixa línia, es queixen que el gran volum de persones els impedeix travessar pel semàfor i entrar amb el cotxe als pàrquings públics del Mercat de Sant Antoni. Núñez també denuncia que aquesta situació pot ser perillosa per a la gent més gran ja que, la setmana passada, “va caure un home com a conseqüència d’això“.

Problemes per entrar a una fruiteria

Des de la fruiteria Tawhid es pot veure el col·lapse de gent a la vorera del carrer del Comte d’Urgell. Alguns clients de la zona es queixen de les dificultats amb què es troben per entrar a l’establiment. Asseguren que, tot i que ja saben que hi ha intercanvi de cromos, “avui hi ha tanta gent que fins i tot ens costa entrar-hi. S’hauria de deixar el pas lliure“.

La floristeria Únic, amb dubtes per Sant Jordi

Som Sant Antoni assegura que la massificació de gent també dificulta l’activitat comercial dels establiments de la zona. Núñez explica a betevé que “per Nadal ja vam tenir problemes en aquest tram de carrer, alguns comerços no van poder obrir per la massificació“.

Actualment, la floristeria Únic es troba en una situació semblant. Tot i que no obre els diumenges, Núñez assegura que “la setmana vinent, coincidint amb el diumenge de Sant Jordi, aquesta floristeria ha d’obrir i tindrà moltes dificultats per poder dur a terme la seva activitat comercial”.

Demanen traslladar l’intercanvi a la ronda de Sant Antoni

Som Sant Antoni demana al districte i a la Guàrdia Urbana que l’intercanvi de cromos es traslladi a la ronda de Sant Antoni. Asseguren que “aquesta zona és prou àmplia per dur a terme aquesta activitat sense que hi hagi els problemes que provoquen la massificació”. A més, afirmen que, tot plegat, “augmentaria més la seguretat dels veïns de Sant Antoni”.