(ACN) El Departament de Treball i Afers Socials ha activat aquest dimarts un protocol específic d’inspecció perquè, en el moment que rebi una alerta de situació complexa en una residència de gent gran, s’activi un equip d’anàlisi “in situ” per posar en marxa mesures addicionals. Aquestes mesures, en coordinació amb el Departament de Salut, seran vetllar per l’atenció adequada de professionals, activar els protocols de neteja immediata del centre quan sigui preceptiu i revisar l’aplicació de protocols per evitar els contagis per coronavirus. En els darrers dies el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha repartit 29.700 EPI a residències i, des de divendres, 50.000 mascaretes i guants.

La mesura se suma al “call center” actiu des de fa dies i a l’atenció telemàtica per atendre les incidències i dubtes que puguin tenir els equips professionals de les residències, així com d’altres recursos residencials que depenen del departament.

El Departament de Treball i Afers Socials també ha informat que el dispositiu de resposta gestiona diàriament incidències de 1.430 centres residencials (residències de gent gran, residències i llars residències de persones amb discapacitat i recursos de salut mental).