gerard figueras

Gerard Figueras, el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, ha valorat postivament l’ajornament dels Jocs Olímpics de Tòquio fins al 2021 a causa de la crisi del coronavirus.

Gerard Figueras creu que ara les condicions seran les mateixes per a tots

Figueras creu que aquesta decisió, que ha pres el Comitè Olímpic Internacional i que “no era fàcil, però propbablement l’única que es podia prendre”, “garantirà tant la salut dels esportistes i de tota la família olímpica, com la igualtat de condicions per als atletes participants”.

El secretari general de l’Esport ha agraït als organitzadors la decisió, ja que “aquests dies sentíem l’angoixa dels nostres atletes i els de moltes parts del món, que fa molts dies que s’entrenen a casa sense les màximes garanties”. De fet, aquí a casa nostra es va tancar el CAR de Sant Cugat, un dels centres de referència en el món de l’entrenament d’atletes d’elit.

Uns dies més entrenant-se a casa

Figueras ha dit que ara els atletes catalans, que encara hauran d’entrenar uns dies a casa, “podran reprendre la feina d’acord amb el nou calendari de competicions i de fases de classificació, i acabaran gaudint d’una major igualtat de condicions”. Ara mateix, dels 207 esportistes espanyols classificats per a la cita olímpica, 79 són catalans, mentre que per als Jocs Paralímpics, que també han estat ajornats fins al 2021, la xifra és de 13 de 62.