gent mascareta carrer

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha destinat més de 906 milions d’euros a més d’una vintena d’ajuts i subvencions per pal·liar els efectes socials, econòmics i laborals derivats de la pandèmia de la covid-19. Des que es va iniciar la crisi sanitària a Catalunya, els ajuts han beneficiat de forma directa més de 310.000 llars, més de 343.000 treballadors autònoms i microempreses i més de 1.500 projectes d’entitats, empreses i ens locals, que han millorat la vida d’altres milers de famílies de forma indirecta.

Les ajudes han anat, en bona part, als àmbits de l’emergència social, el treball, la infància i la joventut, i col·lectius i territoris amb casos excepcionals. L’ajuda a l’àmbit laboral ha superat els 866 milions d’euros i ha arribat a més de mig milió de treballadors, autònoms i microempreses i 773 entitats i projectes de diferents organitzacions.

20 M destinats als subministraments bàsics

S’han destinat 24 milions d’euros a ajuts directes per pal·liar la crisi social. En total, 20 milions es van activar tot començar la pandèmia per a ajuts a les famílies per a subministraments bàsics i quatre milions van servir per promoure iniciatives d’entitats.