L’alcaldessa, Ada Colau, ha donat resposta a les 11 demandes plantejades en el marc de l’Agenda dels infants. Entre les propostes que van fer els 4.000 nens i nenes de 10 i 12 anys que van participar a l’enquesta feta per l’Ajuntament de Barcelona, destaca “tenir més temps per gaudir amb la família“. També demanen “menys temps d’estudi i més temps per jugar i estar amb els amics“. En aquest sentit, Colau ha anunciat algunes accions per donar-hi solució, com la creació d’espais de criança compartida o la renovació de 39 àrees de joc.

Ada Colau: “Que s’escoltin més els nens i nenes perquè són el futur”

La presentació s’ha fet aquest dilluns en una trobada amb nens i nenes a l’Espai Jove la Fontana durant la jornada La Infància i l’Adolescència a Barcelona: Present i Futur. Des d’allà, l’alcaldessa ha demanat que “s’escoltin més els nens i les nenes perquè són ciutadans que construiran el present i també el futur de la ciutat”. Una altra de les demandes que han fet els infants és “que tothom tingui el que necessita i donar més valor a les coses que tenim“. Colau ha destacat que “s’ha creat l’ajut 0-16, que aporta 100 euros al mes per a les necessitats bàsiques dels infants de famílies amb pocs recursos”.

Lluita contra el “bullying”

Una altra proposta que han fet els nens i nenes és “lluitar decididament contra el ‘bullying’ i prevenir-lo”. En aquest sentit, Ada Colau ha explicat que “s’han incorporat educadors socials a 39 escoles per detectar” aquest fenomen. També ha destacat el taller específic que fa la Guàrdia Urbana a les escoles i les campanyes contra l’assetjament masclista i sobre LGTBI.

La vuitena demanda que han fet els nens i les nenes és la de “satisfacció amb el propi cos, ja que l’aspecte físic és, segons diuen, la principal causa d’assetjament“. La resposta de Colau ha estat l’obertura de l’espai Konsulta’m, de salut mental per a infants i joves.