Menys temps d’estudi i més temps lliure. Aquesta és una de les demandes dels infants barcelonins, que reclamen tenir més autonomia en la gestió del seu temps lliure i passar més hores amb els amics i la família. De fet, la meitat no estan satisfets amb el seu temps lliure i n’hi ha un 40 % a qui no els agrada la seva vida d’estudiant.

Colau ha afirmat que treballarà per fer una revisió dels horaris laborals i de l’escola i s’ha compromès a traslladar la demanda al president de la Generalitat, Quim Torra, en una reunió que mantindran la setmana vinent.

També reclamen lluitar contra l’assetjament escolar, rebre més suport quan tenen problemes i que els adults es prenguin seriosament tot allò que diuen. L’altre punt que han posat sobre la taula és la relació amb el cos. Critiquen que els perfils que veuen a televisió siguin de gent “prima i perfecta” i demanen que hi posin “gent com tots, més normal, de manera que no es miri només el físic”.

L’altra preocupació dels infants és l’espai públic: demanen un aire més net i una ciutat més verda per poder fer més activitats a l’exterior. Colau s’hi ha mostrat partidària i ha demanat “treure cotxes de la ciutat perquè l’aire sigui més respirable i tinguem una ciutat més agradable”.

Les dades de l’enquesta sobre benestar, que es va fer el 2017 de forma anònima a 4.000 infants, s’han treballat posteriorment en 84 tallers participatius a les escoles i s’han concretat en l’Agenda dels Infants. Els alumnes han agraït la iniciativa municipal perquè s’han sentit escoltats i consideren que “podran produir una reacció i haurà canvis a la ciutat”.