(ACN) L’acusat del crim del Pou de la Figuera el 2019 ha negat ser l’autor de la mort d’un jove amb un ganivet de grans dimensions. El jove, que va ser detingut hores després, només ha respost les preguntes de la seva advocada en el judici que se celebra a l’Audiència de Barcelona. Ha admès que habitualment anava a la zona, però assegura que no va agredir a ningú.

Es desplaçava a Barcelona per “buscar-se la vida”

L’home ha declarat en darrer lloc, després de tots els testimonis i perits, i ha explicat que vivia a Badalona i gairebé cada dia anava al centre de Barcelona amb tren o metro. Normalment, anava diversos cops al dia a la plaça del Pou de la Figuera, al barri de la Ribera, on intercanviava objectes i venia ferralla per “buscar-se la vida”. A més, allà hi tenia amics, però diu que no coneixia la víctima.

També ha relatat que no es desplaçava en bicicleta, tal com han assegurat diversos testimonis, i que la mateixa tarda del crim va anar a l’estació de tren de Sants per comprar un bitllet cap a Montpeller, on vivia la seva xicota, embarassada. Malgrat tot, va ser arrestat pels Mossos d’Esquadra quan el van veure saltar la porta dels lavabos de pagament i li van trobar un mòbil robat i documentació falsa.

Un espai conegut com el “Forat de la vergonya”

Els fets van tenir lloc a la plaça del Pou de la Figuera, coneguda com el “Forat de la vergonya”, al barri de la Ribera, a Ciutat Vella. Segons la fiscalia, cap a les 16.30 h del 12 de desembre del 2019 l’acusat anava en bicicleta per la zona i es va iniciar una discussió verbal amb la víctima, un jove de 18 anys, per motius que es desconeixen. En un moment de la discussió, l’acusat va treure un ganivet gros que portava amagat en una barra de pa i una bossa, i li va clavar al coll i al pulmó de la víctima.

Última jornada del judici

La fiscalia li demana 20 anys de presó per assassinat amb traïdoria i 10 anys més de llibertat vigilada. A més, li demana 390.000 euros d’indemnització per als seus familiars.

Aquest dimecres s’ha fet l’última sessió del judici, amb la fase de conclusions definitives i informes finals. Després del dret a l’últim torn de paraula per part de l’acusat, el jurat començarà a deliberar el veredicte.