Cotxe aparcat en un pàrquing

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut tres persones acusades de cometre un robatori a l’interior d’un cotxe estacionat en un pàrquing públic del districte de Sant Martí. En concret, a l’avinguda del Litoral. Segons informa el cos policial, els tres homes van trencar el vidre del vehicle per sostreure’n els objectes de valor que hi havia a l’interior, valorats en 5.900 euros.

Agents de paisà van seguir i detenir els acusats que, segons la Urbana, duien estris per cometre els robatoris.

Més de 400 detinguts per robar a l’interior de vehicles

Els robatoris en vehicles estacionats en pàrquings de pagament han proliferat durant aquest últim any. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han detingut 413 persones per aquest delicte entre el gener i l’agost d’aquest 2021. Qui també corrobora que els robatoris als pàrquings s’han disparat és el Gremi de Garatges de Barcelona, que reclamen lleis més punitives contra els lladres reincidents. Asseguren que es tracta de grups organitzats, que no actuen mai sols i que cometen els robatoris en qüestió de minuts.

Justament, el mes d’abril passat, els Mossos van detenir quatre persones per robar en vehicles del pàrquing municipal dels Jardinets de Gràcia. Entre els quatre detinguts acumulaven 45 antecedents policials.