De moment, els membres de la Patrulla Ciutadana de Barcelona respiren tranquils. Diuen que tot i que Albert Batlle ha assegurat haver donat ordres a la Guàrdia Urbana perquè els identifiqués, de moment no els ha demanat la documentació cap agent. Ho ha assegurat Elena Allende, membre de la Patrulla Ciutadana de Barcelona en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, en què també ha afirmat que no tenen cap intenció de deixar la feina de foragitar els carteristes del metro.

Allende també ha explicat que la feina que fan des de la patrulla és dissuasiva i per prevenir que els carteristes no actuïn. “Avisem a la gent que vagi en compte, els alertem de la seva presència”, relata. En aquest sentit, s’ha desmarcat de la manera d’actuar dels Guardian Angels, una altra de les patrulles ciutadanes que actuen al suburbà. Per Allende, aquesta patrulla originària de Nova York és “molt més contundent”, sobretot verbalment, mentre que ells únicament es dediquen a informar els ciutadans de la presència de carteristes.

Formació en arts marcials

Tot i la feina preventiva que asseguren que fan, Allende també ha explicat que els membres de la Patrulla Ciutadana de Barcelona han rebut formació d’experts en arts marcials i també per poder detectar si es produeix una agressió o un atac. Això els permet, segons ella, saber com sortir d’una situació de violència en cas que es produeixi. “Nosaltres no utilitzem la violència tot i que estem preparats si en rebem”, assegura.

Des de la Patrulla Ciutadana de Barcelona defensen la tasca que fan. “Amb el descontrol que hi havia a la ciutat, hem hagut d’actuar”, afirma Allende.