L’equip de robòtica de l’Escola Sant Felip Neri ha aconseguit el primer premi de la First Lego League, una competició que acull, des de fa anys,  la Universitat Politècnica de Catalunya. El guardó representa pels alumnes d’aquesta escola del barri Gòtic el reconeixement a l’esforç que fan en l’extraescolar de robòtica, una oferta que va sorgir al centre ara fa sis anys. Representa també el pas directe a la gran final estatal, que se celebrarà a finals de març a Tenerife. Ara, l’equip de robòtica està millorant el projecte guanyador perquè volen triomfar de nou. Si ho aconsegueixen estarien seleccionats per a la final mundial prevista a Michigan (Detroit).

L’Escola Sant Felip Neri, premiada

L’equip de robòtica de l’Escola Sant Felip Neri es diu Robopros. Són alumnes de primer i quart d’ESO. Per ells, el primer premi del torneig First Lego League 2019 és un reconeixement a anys de dedicació. Yoan Yuste, de 4t d’ESO, explica que la competició ha consistit a “construir un robot des de zero, podem utilitzar tant instruccions com no, i amb aquest robot hem de complir les normes i els jocs que ens proposem des del concurs”.

Treball en equip

El projecte guanyador l’han fet en el marc de l’extraescolar de robòtica, una opció formativa que l’escola ofereix des de fa sis anys. Isidre Pasqual és el coordinador de secundària de l’escola i corresponsable d’engegar aquesta extraescolar, diu que l’activitat és molt positiva per als estudiants perquè “es treballa molt l’esforç conjunt, la feina d’equip.” Afegeix queen aquest cas tenim una part dels alumnes que fan quart d’ESO i una part que fan 1r d’ESO, amb la qual cosa això ha unit els dos extrems de la secundària i, sobretot, resoldre reptes”.

Motivacions diverses

Les motivacions dels joves per apuntar-se a robòtica són diverses. Alguns ho fan perquè pensen que els ajudarà a decidir a què dedicar-se o perquè els interessa el camp científic. Sigui com sigui, es mostren satisfets i orgullosos dels resultats obtinguts.

A les competicions a les quals es presenten a més de fer un robot ha d’elaborar un projecte científic. La temàtica d’enguany és l’espai i, per això, Robopros ha hagut de plantejar un problema que passés a l’espai i com solucionar-lo.

El proper repte, la final mundial

Robopros treballa ara per millorar el projecte guanyador, ja que el repte següent el tenen el 23 i 24 de març, data prevista per a la gran final estatal de la Lego League, que tindrà lloc a Tenerife i estan convençuts que la guanyaran. D’aconseguir-ho la següent fita serà la final mundial que es disputarà a Michigan (Detroit).