L’Escola Decroly de Sarrià – Sant Gervasi es trasllada d’edifici. D’aquesta manera uneix en una sola seu els cursos d’infantil i de primària, que fins ara es trobaven en dos edificis separats. La mudança ha servit per fer un projecte educatiu. Per això durant tot aquest dijous, els alumnes de primària han traslladat les seves pertinences, així com també mobles i objectes. “Hem volgut vincular-los en aquest canvi per acompanyar-los en la part emocional que suposa per ells”, explica Anna Lafuente, directora de l’escola. A més, els estudiants també s’han implicat en el disseny de les aules noves.

Un edifici saludable

La nova escola està situada al carrer del Vendrell, 1, a escassos 200 metres de l’anterior. Des del centre i el patronat s’ha volgut que el nou edifici tingui l’aspecte d’una casa, com les seus anteriors, que les aules siguin àmplies i tinguin llum exterior. També han apostat per un edifici saludable: s’han insonoritzat les aules amb plaques fonoabsorbents, s’ha tractat l’aigua per treure-li els productes químics i s’ha pintat l’escola amb pintura fotocatalítica per purificar l’aire.

També està previst col·locar sensors d’alts nivells de CO2. “El CO2 és súper important”, explica Sònia Soms, del patronat de l’escola, “no tenir un nivell de CO2 molt alt perquè sinó el rendiment dels nens baixa molt”.

Divendres i dissabte nens, pares i professors acabaran la mudança amb una mica d’ajuda externa. Dilluns, 4 de març, els alumnes de primer a sisè de primària començaran les classes, però els d’educació infantil no ho faran fins al mes de setembre, de cara al nou curs escolar.