Durant les darreres setmanes la Guàrdia Urbana ha enfortit les seves intervencions per evitar que els ciutadans es reuneixin per fer botellades al carrer. De fet, en només set dies, del 10 al 16 d’agost, s’han desallotjat 5.500 persones que es trobaven bevent en un espai públic. Finalment, s’han fet 200 denúncies per “botellón” i 30 per conflictes a la via pública.

Aquesta normativa de prohibir les botellades va entrar en vigor a tot Catalunya a finals de juliol, dins d’un nou paquet de mesures que Salut va tirar endavant per frenar l’expansió del coronavirus. Ara bé, l’ordenança de civisme de Barcelona ja prohibia aquest tipus de quedades a la via pública. La gran diferència entre la normativa del govern català i la de l’Ajuntament rau en les sancions: Salut preveu sancions de fins a 15.000 euros mentre que les de Barcelona poden arribar només als 600.

8.600 advertències per la mascareta

La tasca de la Guàrdia Urbana també ha passat pel control del bon ús de les màscares. També en xifres de la darrera setmana, la policia ha advertit 8.600 ciutadans per no portar la mascareta o per fer-ne un ús inadequat. D’aquest total, 100 s’han convertit en denúncia: algunes per la negació a posar-se la màscara i d’altres directament per no portar-la.