El passeig Marítim i la platja de Sant Miquel s’han llevat aquest diumenge ple de llaunes de cervesa, bosses de plàstic, ampolles de vidre i altres deixalles. La majoria d’aquests residus evidencien les botellades que hi tenen lloc a les nits malgrat la prohibició de fer-ne.

En un estiu marcat per les restriccions d’aforament i les mesures de seguretat, els veïns asseguren que la platja està més buida però que segueixen patint l’incivisme dels qui freqüenten el barri. A la platja “has d’anar mirant el terra per no clavar-te res als peus” comenta la Nati, veïna de la Barceloneta.

Brutícia platges de Barcelona

Les papereres ubicades a la sorra estaven plenes a vessar, i al seu voltant hi havia piles de brossa. La brigada municipal de neteja ha començat la seva tasca gairebé a les 11 del matí, quan també ha arribat el servei de neteja de platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Els veïns reclamen sancions contra les botellades

Les queixes del veïnat no són una novetat, i esperen que es prenguin mesures ara que no es permet fer botellades ni trobades en grup: “Jo no veig que aquí sancionin a ningú” afirma l’Esther. A més, veïns com l’Esther o la Nati asseguren que aquesta afluència nocturna perjudica el descans dels veïns i deixa el barri més brut, ja que “fan pipí i les seves necessitats” durant la matinada.

Neteja a les platges de la Barceloneta

Els establiments ubicats al passeig Marítim també conviuen de prop amb aquesta situació, en Jordi, cambrer d’un bar, es troba “llaunes, ampolles, papers i també et pots trobar preservatius, que és inaudit…” quan al matí col·loquen les taules i cadires. Tot i que no viu a la zona diu que “es pot fer una mica de turisme però sobretot respectant la gent que viu aquí.”