dispositiu policial triangle golfo

Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana van desplegat aquest dimecres a la nit un dispositiu conjunt per la zona coneguda com el “triangle golfo” del Poblenou, una zona amb molta concentració de bars i locals d’oci nocturn. Com a resultat de l’operació, han interposat 49 denúncies per incivisme i altres nou per qüestions de seguretat viària.

El dispositiu ha recorregut diversos carrers de la zona i s’emmarca en el Pla endreça i, segons explica Guàrdia Urbana, té per objectiu “garantir la convivència i seguretat ciutadana”. No és la primera actuació d’aquest estil. Des del 14 de setembre i fins al 8 de novembre, es van interposar 2.136 sancions a persones que estaven consumint alcohol al carrer.

Una zona tensionada

Fa temps que el veïnat reclama solucions a les molèsties per soroll, botellots i incivisme nocturn. La pressió veïnal ha fet que s’activin diverses mesures, com ara la prohibició d’instal·lar noves terrasses i també la reducció dels horaris de les ja existents, que tampoc no es podran ampliar. També es prohibirà la realització d’esdeveniments lúdics, culturals o festius a l’espai públic i no s’autoritzaran activitats extraordinàries en espais oberts, excepte les festes majors i el Festival Llum BCN. Tanmateix, les queixes veïnals persisteixen.