Els fets denunciats van tenir lloc al vestíbul de l’estació de Renfe de Plaça de Catalunya aquest dimecres a la tarda. Segons es pot veure al vídeo que avançar El Plural i que denuncia l’agressió, tot plegat arrenca quan, després del que sembla una discussió entre el jove i quatre vigilants de seguretat, dos d’ells el tomben i l’immobilitzen fent servir la força. Davant la resistència del jove, els altres dos vigilants també s’afegeixen a les maniobres i forcegen amb ell per emmanillar-lo.

L’acció crida l’atenció ràpidament dels usuaris de l’estació. Al seu voltant i durant els més de cinc minuts que dura la gravació, es pot veure com diverses persones escridassen, s’enfronten i intenten persuadir els agents perquè deixin anar el jove. “No pots tractar-lo així”, s’escolta en un determinat moment. “Ho estem gravant”, els avisa un altre. Finalment, els agents deixen anar el jove, que visiblement nerviós, intenta enfrontar-s’hi, i acaba sent cridat a la calma per les persones que l’envolten.

Renfe demana un expedient informatiu del cas i que apartin els agents implicats

Arran la denúncia dels fets a través de les xarxes socials, Renfe ha comunicat que ha demanat a l’empresa de seguretat Sureste que obri un expedient informatiu als agents implicats i, mentrestant, els apartin “immediatament” del servei. Especifica, a més, que des de Renfe no ho poden fer, en no tractar-se de treballadors seus.

El comunicat de Renfe acaba assenyalant que no toleren “cap actitud ni verbal ni física que pugui atemptar contra la integritat dels viatgers, independentment del fet anterior que s’hagi produït”.