Massa soroll al carrer, i de nit. És la lluita diària (i que porta cua) dels veïns del “triangle golfo” que encara no s’ha solucionat. Fa temps que denuncien escenes d’incivisme sota els seus balcons i finestres, i ara asseguren que no s’estan aplicant les mesures antisoroll promeses per combatre-les. “Ada Colau i Albert Batlle ens han mentit a tots els veïns a la cara“, ha exhalat Enrique Castro, de la plataforma veïnal SOS Triangle Golfo, als micròfons de betevé.

L’Ajuntament va anunciar que les botigues d’alimentació d’aquesta “zona acústicament tensionada” haurien d’abaixar la persiana abans d’hora com a mesura antisoroll i que es reforçaria el control policial, però els veïns denuncien que, ja gairebé esgotat l’estiu, res no ha canviat.

Troben a faltar més patrullatge policial

Castro també ha explicat que troba a faltar més presencia policial a la zona. “Aquest mes d’agost ha sigut més del mateix. No hem notat més presència policial ni cap efecte dissuasiu de les multes, que lluny de ser de 600 euros com havien promès, s’han quedat en 100 euros, 50 si la pagues abans”, ha assegurat Castro.

Pel que fa a avançar el tancament de les botigues d’alimentació a les 22 h, des de la plataforma diuen que és una mesura que ells no van demanar, que va sorgir de la regidoria del districte i que no pensen que sigui la solució. “Més presència policial”, reitera Castro, ajudaria a dispersar els joves que es concentren al carrer per beure.

El rastre de les botellades

Els efectes de les botellades a tocar dels habitatges dels veïns no són només la falta de son, sinó que també la brutícia al carrer a tocar dels portals. Un veí ha enregistrat en vídeo el panorama que es troba de camí a casa seva de nit: grups de joves bevent, bosses de plàstic, ampolles, llaunes, els supermercats 24h encara oberts i orins i vòmits. “La benvinguda a casa”, exhala. “Senzillament estem demanant que, si us plau, ens deixin dormir. Que pel matí puguem sortir tranquils. Jo tinc una filla de 23 anys i em fa por quan surt de casa i torna de nit“, lamenta un veí.