El sindicat educatiu USTEC-STEs i l’associació de famílies aFFaC han rebut de bon grat el pla de l’Ajuntament de Barcelona per climatitzar escoles i instituts amb un sistema de circulació d’aire. Això sí, amb matisos. El sindicat reclama al govern que “prengui nota” i refrigeri tots els centres educatius del país. Pel que fa a les famílies, recelen que es financi amb el recàrrec de l’impost turístic de l’Ajuntament.

L’USTEC reclama al Govern “que prengui nota”

Iolanda Segura, portaveu nacional d’USTEC-STEs, celebra la iniciativa tot i que recorda “que ja tocava, perquè les escoles són els únics edificis públics sense aire condicionat”. El professorat fa anys que denuncia que se superen les temperatures permeses i ara lamenten que “sigui un ajuntament i no el Departament d’Educació qui climatitzi els centres”. Creuen que el govern “n’ha de prendre nota” i estendre la mesura a “tots els centres educatius del país”. Sobre aquestes diferències, alerten que pot generar un greuge entre els alumnes de Barcelona que tindran les aules climatitzades i la resta de Catalunya.

Les famílies critiquen que es financi amb l’impost turístic

Pel que fa a les famílies, la presidenta de l’aFFaC, Belén Tascón aplaudeix l’acció però recela que el pressupost provingui del recàrrec de l’impost turístic i preferirien que s’obtingués “d’altres taxes, partides o partides d’altres administracions a l’Ajuntament”. Tascón creu que es pot donar el missatge a la ciutadania que el turisme massiu “és necessari per poder finançar la climatització de les escoles” i critica l’impacte que té “reduint l’espai dels infants a la ciutat”.