triangle golfo

Ofensiva contra l’incivisme a l’anomenat “triangle golfo” del Parc i la Llacuna del Poblenou. Des del 14 de setembre i fins al 8 de novembre, en aquest punt, s’han imposat 2.136 sancions a persones que estaven consumint alcohol al carrer. També 319 multes per orinar a la via pública, 72 per pertorbar el descans dels veïns i una quarantena per embrutar el carrer.

Ha estat el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé, qui ha donat a conèixer les dades sobre el dispositiu que s’està duent a terme en aquesta zona de la ciutat, una de les que suma més queixes i denúncies pel soroll nocturn. Escudé les va explicar als veïns durant l’Audiència Pública d’aquest dimecres mentre, a les portes de la seu, un grup de veïns protestava per demanar el tancament perimetral nocturn de la zona.

Sobre la qüestió, el responsable del districte també va afirmar que ja s’estan aplicant algunes de les sancions màximes que permet la llei i que en alguns casos han estat de 300 euros. Els veïns, però, volen que arribin fins als 600, tal com els va prometre l’alcaldessa, Ada Colau.

Ajudes per a l’aïllament de les finestres

David Escudé també va explicar que estan en espera dels resultats dels estudis de sonometria que s’han fet als carrers més conflictius i que entre altres coses, permetran als veïns accedir a les ajudes per poder aïllar els seus habitatges. Es tracta d’unes ajudes específiques de fins a 3.000 euros que l’Ajuntament va crear el mes d’agost per a les zones de la ciutat acústicament tensionades.

Escudé va assegurar que el problema al “triangle golfo” no preocupa només al districte, sinó als responsables de “tot l’àmbit de la ciutat”.

Es descarta el tancament perimetral

Pel que fa a la demanda de tancament perimetral, els veïns volen que sigui a partir de les 23 h i que la Guàrdia Urbana en controli l’accés. D’aquesta manera, es podria evitar, diuen, que el carrer s’ompli de gent, també que els que hi accedeixin no ho facin amb ampolles i, en cas de dur-les, culminen, que les requisin. Des del districte, però, descarten aquesta opció. Es tracta, afirmen, d’un territori que abasta l’equivalent a 19 illes de l’Eixample i que és inviable fer un tancament en un espai d’aquestes dimensions. Segons l’Ajuntament de Barcelona, abasta l’avinguda Meridiana i els carrers de Tànger, la Llacuna, Pallars, Badajoz, Pujades i Marina.