Són quarts d’una de la matinada de diumenge i els supermercats 24 h encara són oberts. Una flexibilitat horària que aquest mateix agost podria desaparèixer. Les botigues d’alimentació del “triangle golfohauran d’abaixar la persiana a les 22 h, les nits de dimecres a diumenge. És la mesura estrella de l’Ajuntament aquest estiu per combatre el soroll nocturn. De moment encara no s’està aplicant, però els veïns voldrien que avui ja fos una realitat, per compensar, diuen, la manca de control policial.

La cosa continua exactament igual. Hi ha gent que arriba amb el cotxe com si això fos una fira, obren el maleter i tenen les begudes allà.
veí del “triangle golfo”.

Els botellots al carrer, lluny de cessar, “són quasi pitjor”, assegura l’Enrique Castro, de la plataforma SOS Triangle Golfo. Fa temps que estan en peu de guerra contra la contaminació acústica que no els deixa dormir.

Demanen a Colau que “compleixi les promeses”

Des de la plataforma veïnal demanen que el consistori compleixi amb les “promeses” que els va fer: “ens van prometre que imposarien multes de 600 €, ens van prometre que els supermercats tancarien a les 22 h i de moment no s’està complint res”, assegura un veí.

De fet, expliquen que quan contacten amb la Guàrdia Urbana perquè senten massa soroll al carrer, la resposta és que “No tenim cap dispositiu“. Els afectats lamenten que no és la primera vegada que reben aquesta resposta. “Colau es va reunir amb SOS Triángulo Golfo i ens va prometre un pla de xoc que incloïa més presència d’agents”.

Una mesura que s’estendrà a més punts de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona va instal·lar 11 sonòmetres a diferents punts de la ciutat per mesurar la contaminació acústica en horari nocturn. De mica en mica, des de d’aleshores, ha anat anunciant mesures per frenar l’excés de soroll de nit i garantir el descans dels veïns. Les terrasses de bars i restaurants del carrer d’Enric Granados aviat hauran de tancar una hora abans, de la mateixa manera que ho hauran de fer a Ciutat Vella. Restaurants, terrasses i supermercats dels carrers de Joaquín Costa i dels Escudellers i les places dels Àngels i de George Orwell hauran d’avançar el tancament i , com al Poblenou, els establiments de venda alimentària hauran d’abaixar la persiana a les 22 h.