test pcr barcelona

Salut ha anunciat que farà cribratges massius amb test PCR a Barcelona a partir d’aquest cap de setmana. Les proves de coronavirus es faran a Torre Baró i el Besòs i el Maresme, els dos barris de Barcelona amb més incidència després dels darrers brots i nous casos detectats. El Departament de Salut considera que la situació epidemiològica evoluciona de forma favorable a Barcelona, però creu que el percentatge de nous positius registrats encara és massa alt. Amb aquests tests PCR es podran detectar casos asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió. Es preveu agafar unes 400 mostres diàries, de manera que en total s’arribarien els 2.000 PCR en aquest primer cribratge massiu a Barcelona.

Quan es faran els tests PCR a Torre Baró i el Besòs i el Maresme?

Es faran 400 tests PCR cada dia des de dissabte, 15 d’agost, i fins al dimecres 19 d’agost als barris de Torre Baró i al Besòs i el Maresme de Barcelona. El cap de setmana serà per a un barri, i la setmana que ve a l’altre barri amb forta incidència de casos en els darrers dies.

On anar per fer el test PCR a Barcelona gratuïtament?

  • A Torre Baró, situat al districte de Nou Barris, la recollida de mostres per fer les PCR es farà al Casal de Barri de Torre Baró dissabte, 15, i diumenge, 16 d’agost, des de les 9 del matí fins a les 19 de la tarda.
  • Al Besòs i el Maresme al districte de Sant Martí, els test PCR es faran entre dilluns, 17 d’agost, i dimecres, 19 d’agost, en una àrea sanitària mòbil. S’instal·larà al carrer d’Alfons el Magnànim, entre els carrers Jaume Huguet i Cristòfol de Moura. L’horari de les proves serà de les 9 h a les 19 h.

Quina edat cal tenir per poder fer-se la prova PCR?

No hi ha cap restricció d’edat per poder-se fer les proves PCR en aquests dos barris de Barcelona. Es faran proves a totes aquelles persones no malaltes de totes les edats, amb restricció, de barris i carrers (explicat al següent punt).

On cal viure per participar en el cribratge massiu a Barcelona?

Els cribratges massius es fan a Torre Baró i el Besòs. En el cas del barri de Torre Baró no hi ha cap restricció i tots els veïns que visquin al barri poden fer-se la prova.

La setmana que ve es començaran amb les mostres als residents al Besòs i el Maresme, però només aquells veïns que viuen en una zona en concret del barri. Les proves PCR per al barri del Besòs i el Maresme estan destinades a les persones que viuen en un perímetre comprès entre el carrer de Jaume Huguet, rambla de Prim, carrer de Llull i carrer de Ramon de Penyafort.

És obligatori anar a fer-se el test de coronavirus?

No és obligatori, malgrat que el Departament de Salut recomana participar en el cribratge massiu i fer-se el test per frenar les cadenes de transmissió i detectar si s’és una persona asimptomàtica amb la covid-19. Per tant, sabràs si ets una persona asimptomàtica i malgrat no patir cap símptoma dus el virus i podries encomanar-lo als teus contactes.

Barcelona se suma doncs a altres ciutats de Catalunya on ja s’han fet cribratges massius, com Ripollet, Sabadell i Terrassa, Vilafranca del Penedès i Santa Coloma de Gramenet.