colònies infantils pere tarrés

El 30 % de les famílies becades per la Fundació Pere Tarrés han demanat els ajuts per primera vegada. Segons l’entitat, els afectats asseguren que es troben en una situació de vulnerabilitat “sense precedents en les seves vides”. La Fundació assegura que en molts casos la crisi econòmica derivada de la pandèmia n’ha estat un factor detonant. De fet, segons un informe sobre les condicions de vida dels becats per a les activitats d’estiu, una de cada tres famílies ha perdut la feina per la covid-19.

Segons les dades de l’informe, el 76 % dels sol·licitants de beca es troba sota el llindar de la pobresa i el 42 % no està rebent cap ajut social. Pel que fa a la situació laboral, l’atur ha colpejat moltes famílies: el 62 % tenen un dels seus membres desocupat, mentre que en el 38 % dels casos hi ha dues o més persones sense feina al nucli familiar.

Habitatges precaris

L’informe també posa sobre la taula les males condicions en què viuen algunes famílies. Gairebé la meitat (47 %) té problemes per pagar el lloguer, un 10 % es troben ocupant un habitatge i un altre 10 % en habitacions rellogades. També hi ha un 11 % de famílies que paguen lloguers socials. L’entitat remarca, a més, que en molts casos els falten béns materials com ordinadors o connexió a internet, tenen dificultats per cobrir necessitats com escalfar la llar o no poden comprar productes frescos.

5.000 beques per a activitats d’estiu

En aquest context, la Fundació Pere Tarrés vol ampliar el nombre de beques disponibles per tal de “garantir l’accés al lleure d’infants en situació de vulnerabilitat”. L’objectiu és becar aquest estiu 5.000 nens, amb una inversió total d‘1.200.000 €. Són xifres més altes que l’any passat, el primer estiu en què casals i colònies van estar marcats pel coronavirus. Aleshores es van beneficiar dels ajuts 3.696 infants, amb un pressupost total d’1.005.606,64€. Segons l’entitat, a més, el 75 % dels becats a l’estiu, ha pogut seguir participant en activitats durant el curs escolar.

En un context de crisi i pandèmia, la Pere Tarrés remarca que “el lleure s’ha convertit en un espai reparador”. Participar en aquest tipus d’activitats, afirmen, “permet el desenvolupament de l’autonomia, l’autoestima i la seguretat dels infants, alhora que també ajuda a ampliar la xarxa social de la canalla, especialment afectats per la pandèmia”.