taula buida terrassa bar barri porta

El Procicat, una setmana més, es reuneix aquest dimecres al matí per debatre com queden les restriccions i les mesures contra la covid a partir de dilluns vinent, 3 de maig. Un dels sectors que està més pendent de possibles canvis és el de la restauració. Fa temps que demana poder ampliar l’horari de bars i restaurants per servir sopars, però en les darreres revisions s’ha desestimat aquesta opció.

Permetre sopars als restaurants, en dubte

Des d’aquesta setmana, els locals de restauració dels centres comercials poden tornar a treballar. I ara el sector confia que el govern continuï en aquesta línia de reobertura progressiva i permeti allargar l’horari de bars i restaurants, ampliant el torn dels serveis, per poder atendre clients més enllà de les 17 h de la tarda, que és quan han de tancar des de fa mesos. El Procicat té sobre la taula la proposta de permetre servir sopars a les terrasses dels restaurants.

Mobilitat lliure, sense confinament

En les restriccions de mobilitat no es preveuen canvis, ja que des de dilluns, 26 d’abril, s’ha aixecat el confinament comarcal i els ciutadans poden tornar a moure’s lliurement per tot Catalunya. Aquesta decisió es va prendre després de constatar que la mobilitat per Setmana Santa no havia provocat un augment exponencial de casos.

Toc de queda a Catalunya, més enllà del 9 de maig?

El govern de la Generalitat està estudiant com podria aplicar un toc de queda a Catalunya, si calgués, més enllà del 9 de maig, quan està previst que decaigui l’estat d’alarma, que és on s’empara aquesta mesura, que restringeix l’activitat a partir de les 22 hores.

La portaveu en funcions, Meritxell Budó, ha explicat que s’estan analitzant mecanismes que permetin al govern decretar mesures de forma urgent per frenar possibles onades de contagi del coronavirus. Un cop s’acabi l’estat d’alarma, totes les restriccions hauran de tenir l’autorització del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i “això alentirà molt més la presa de decisions”, ha alertat Budó.